3 aylık eniğime süt verdim ve şimdi hiç birşey yemiyor ishal ve kusuyor bana bi oneri veya tavsiye verebilirmisiniz korkuyorum ölecek diye
Merhaba,
Yavru kedinizin kusmasının bir çok sebebi olabilir. Ayrıca kaybettiği sıvının da yerine konması gerektiği için bu süreçte yaş mama ile beslenmesini destekleyebilirsiniz. Vakit kaybetmeden veteriner hekiminize görünmenizi öneriyorum.
Bu dönemdeki kedilerde viral hastalıklar çok sık görülüyor. Bahsettiğiniz belirtiler bir çok hastalıkta ortak görülebildiği için hastayı görmeden net bir şey söylemek zor.
Virüslere karşı elimizdeki tedavi seçenekleri de kısıtlı kalıyor. Bu nedenle hastalığın aktif olduğu süreçte bağışıklık sisteminin desteklenmesi oldukça önemli.
Bu süreçte ayrıca recovery grubu yaş mamaları kliniklerden edinebilir, probiyotik desteğine başlayabilirsiniz. Bolca yaş mama bu konuda fayda sağlayacaktır ancak gerekli durumda hekiminiz serum tedavisini de önerebilir.
Beslenme konusunda sorun yaşamanız durumunda ağızdan şırıngayla verilebilecek kıvamdaki mamaları deneyebilirsiniz. Virüs kaynaklı hastalıklarda tedavi hastanın ihtiyaçlarına göre de şekilleneceğinden genel özetiyle bu şekilde açıklayabilirim durumu.
Geçmiş olsun